Kerstfeest met de Meepraters

Net als vele vorige jaren mogen we ons weer verheugen op een feestelijke Kerstdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking! Op zondagmorgen 17 december (de derde advent) om 11 uur staan de engelen, de herders en de koningen iedereen op te wachten in de Bron. Samen met Jozef en Maria en het kindje in de kribbe.

We zullen met elkaar heerlijke liederen zingen en genieten van het muzikale talent van de HJ Smitband! Pastor Marja van Gaalen en dominee Gerbrand Molenaar zullen voorgaan in de dienst, samen met de Meepraters uit de woonzorggroep van de Anfieldroad. Na de dienst is er koffie met een mooie kerstverassing.

Dominee Margrietha Reinders, dirigent Foppe Jan Montsma en een grote groep vrijwilligers uit de Bron bereiden de viering voor. Samen met de voorgangers.

Wij verheugen ons ook op uw komst!

Wat een feest was het weer!

Wat was het weer een prachtige Kerstviering! Mooie woorden van Margrietha en Gerbrand, prachtige muziek van de HJ Smitband, solisten die mooie liederen zongen, en natuurlijk het kerstspel dat werd uitgebeeld door bewoners van Anfield Road! Wat een feest!

Heel, heel veel mensen hebben meegeholpen om dit feest mogelijk te maken: familieleden, begeleiders van de zorginstellingen en van de HJ Smitband, chauffeurs, en veel gemeenteleden van de Bron. Hartelijk dank allemaal!

Wilt je de viering (nog een keer) bekijken? Ga dan naar https://kerkdienstgemist.nl/…/recording/167135760000978

Zondag 10 april is het Palmzondag

Natuurlijk gaan we dit Bijbelverhaal lezen. Jezus rijdt op een ezel naar Jeruzalem. Alle mensen zwaaien met palmtakken en zijn zo blij! Ze zingen voor Jezus: Hosanna! Ze plukken takken van de bomen en zwaaien ermee. En: Ze doen hun jassen uit en leggen die op de grond….. Het lijkt wel feest…..maar Jezus weet beter! Hierover gaan we met elkaar nadenken: ‘Zouden wij ook onze jas uittrekken voor Jezus…?’

In deze dienst nemen we ook afscheid van Marja van Gaalen en Hetty Peereboom. Jarenlang hebben zij zich ingezet voor het pastoraat voor verstandelijk beperkten. Nu is het tijd om te stoppen. We zijn dankbaar dat we ds. Margrietha Reinders mogen begroeten als opvolger van Marja!

Een paar leden van De Mee-Praters doen actief mee in deze dienst. Heel misschien werkt ook de H.J. Smitband mee….. dat is nog een verrassing!
De voorgangers zijn: ds Gerbrand Molenaar van De Bron, ds. Margrietha Reinders en pastor Marja van Gaalen. Aanvang: 10.00 uur. Adres: Hugo de Vrieslaan 2, 1097 ED Amsterdam

Iedereen is hartelijk welkom!

U kunt de dienst live volgen op internet of later net zo vaak terugkijken als u wilt. Ga daarvoor naar:
de website van De Bron of naar kerkdienstgemist.nl 

Afscheid Hetty en Marja, welkom Margrietha

Het is zo mooi geweest….maar “alles heeft zijn tijd….”!

Hetty Peereboom en Marja van Gaalen gaan per 1 mei stoppen met hun werk als vrijwilliger en als pastor/coördinator van het pastorale werk voor en met mensen met een verstandelijke beperking, hun familie, vrienden en begeleiders.

Wat zijn wij blij en dankbaar om u te kunnen vertellen dat ds. Margrietha Reijnders het werk van Marja gaat overnemen. Zij gaat zich vooral inzetten bij de bijbelkringgroep ‘De Mee-Praters’ en in het individuele, pastorale werk. Margrietha is buurtdominee van de Stichting Betondorp Bloeit in Amsterdam-Watergraafs-meer.

Op zondag 10 april  nemen wij tijdens de kerkdienst in kerkelijk centrum, De Bron, Amsterdam-Watergraafsmeer afscheid van Hetty en Marja. Margrietha zal dan ook aan u worden voorgesteld.
Voorganger: Ds. Gerbrand Molenaar
Aanvang: 10.00 uur
Adres: Hugo de Vrieslaan 2, 1097 ED Amsterdam

Lees hier de hele tekst van de aankondiging / uitnodiging

Afscheid Lottie

Op woensdag 12 januari hebben we afscheid genomen van Lottie. Met een afscheidsdienst in De Bron, Amsterdam Watergraafsmeer.

Lottie is 81 jaar geworden. Heel veel jaren was zij ‘de dansende engel’ in het kerstspel dat wij opvoerden. Dan was zij altijd blij: De hemel gaat open!

Nu heeft de hemel er een engel bij. Lottie mag nu rusten in vrede.

De afscheidsdienst van Lottie is nog tot medio februari te zien via www.kerkdienstgemist.nl. Dan klikken op de Bron Amsterdam Watergraafsmeer.

De Mee-Praters (bijbelkring Anfieldroad) hebben een brief geschreven en twee afscheids-kunstwerken voor Lottie gemaakt met laatste groeten.

Wij bedanken de mensen van De Bron heel hartelijk dat we de afscheidsdienst in De Bron mochten houden! Fred maakte als dank een prachtige tekening van de kerk.

Matoekoe, vrolijke kunst uit Suriname

Een bijzondere samenwerking: de Commissie Pastorale Zorg Verstandelijke Beperkten, Amsterdam/Monnickendam heeft samen met Gallery De KuS en Suriname Holidays een serie van zes wenskaarten ontworpen. Op de voorkanten staan schilderijen die zijn gemaakt door kinderen van Matoekoe.

Matoekoe is een antroposofische, creatieve dagbesteding voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in Lelydorp, Suriname. Zij werken samen met de Nola Hatterman Art Academy in Paramaribo, waar elke week een aantal pupillen naartoe gaan. De opbrengst van de werken van deze ‘Opu Ai’ (‘Open je ogen’) studenten gaat naar Matoekoe, en wordt gebruikt voor vervoer, lesmaterialen, onderhoud, etc.

Wij geven de kaarten mee in de cadeautasjes die we met Kerst uitdelen. Maar u kunt de kaarten ook kopen. Ze hebben een blanco binnenkant en zijn dus voor allerhande gelegenheden te gebruiken. Een setje van zes kaarten kost € 9,95 (exclusief verzendkosten). De opbrengst gaat geheel naar Matoekoe.

U kunt de kaarten online bestellen of ophalen bij Gallery De KuS (gallerydekus.com) en bij Suriname Holidays (surinameholidays.nl, Spaarnwouderstraat 68, Haarlem). Bij hen kunt u ook andere kunstvoorwerpen bekijken en kopen die zijn gemaakt door kinderen van Matoekoe.

Wie weet wat er verder nog aan samenwerking in het verschiet ligt!

Nieuwsbrief november 2021

We hebben een nieuwsbrief verstuurd. Als u die ook wilt lezen dan kan dat door op deze link te klikken: https://us18.campaign-archive.com/…De onderwerpen zijn: terugblik op de afgelopen periode, gespreksgroep de MeePraters, Kerst 2021 en vrolijke, kleurrijke kunst uit Suriname.

Matoekoe is een antroposofische, creatieve dagbesteding voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in Lelydorp, Suriname. Er is een bijzondere samenwerking met de Nola Hatterman Art Academy in Paramaribo, waar elke week een aantal pupillen naartoe gaan om te schilderen en te tekenen. De opbrengst van de werken van deze ‘Opu Ai’ (‘Open je ogen’) studenten gaat naar Matoekoe; voor het vervoer naar de stad, lesmaterialen, onderhoud etc.

Gallery De KuS (www.gallerydekus.nl) en Suriname Holidays (www.surinameholidays.nl) ondersteunen Matoekoe met de verkoop van hun producten.Samen met hen heeft onze commissie het initiatief genomen om een serie wenskaarten (zes stuks) te ontwerpen waarop schilderijen staan afgebeeld die door de ‘Opu ai’ studenten zijn gemaakt.

Wilt u deze vrolijke, kleurrijke kaarten zelf versturen? Dan kunt u die bestellen / ophalen bij Gallery De KuS en Suriname Holidays. De kosten bedragen € 9,95 per set van zes kaarten (exlusief verzendkosten). De kaarten hebben een blanco binnenkant en kunnen dus voor allerlei gelegenheden worden gebruikt.De opbrengst komt geheel ten goede aan Matoekoe.