Matoekoe, vrolijke kunst uit Suriname

Een bijzondere samenwerking: de Commissie Pastorale Zorg Verstandelijke Beperkten, Amsterdam/Monnickendam heeft samen met Gallery De KuS en Suriname Holidays een serie van zes wenskaarten ontworpen. Op de voorkanten staan schilderijen die zijn gemaakt door kinderen van Matoekoe.

Matoekoe is een antroposofische, creatieve dagbesteding voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in Lelydorp, Suriname. Zij werken samen met de Nola Hatterman Art Academy in Paramaribo, waar elke week een aantal pupillen naartoe gaan. De opbrengst van de werken van deze ‘Opu Ai’ (‘Open je ogen’) studenten gaat naar Matoekoe, en wordt gebruikt voor vervoer, lesmaterialen, onderhoud, etc.

Wij geven de kaarten mee in de cadeautasjes die we met Kerst uitdelen. Maar u kunt de kaarten ook kopen. Ze hebben een blanco binnenkant en zijn dus voor allerhande gelegenheden te gebruiken. Een setje van zes kaarten kost € 9,95 (exclusief verzendkosten). De opbrengst gaat geheel naar Matoekoe.

U kunt de kaarten online bestellen of ophalen bij Gallery De KuS (gallerydekus.com) en bij Suriname Holidays (surinameholidays.nl, Spaarnwouderstraat 68, Haarlem). Bij hen kunt u ook andere kunstvoorwerpen bekijken en kopen die zijn gemaakt door kinderen van Matoekoe.

Wie weet wat er verder nog aan samenwerking in het verschiet ligt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *