Commissieleden

Marja van Gaalen-van Veen (voorzitter)
Ik ben pastoraal werker, gepensioneerd,  maar nog steeds verbonden aan Prot. Kerkgemeenschap De Bron in Amsterdam Watergraafsmeer om het pastorale werk voor mensen met een verstandelijke beperking te kunnen doen. 
Voor de zorginstellingen  in Amsterdam e.o. waar mensen met een verstandelijke beperking wonen,  ben ik aanspreekpunt wanneer er een vraag over zingeving en pastorale zorg is. Bijvoorbeeld als er een bewoner overleden is en de vraag komt of ik de uitvaart wil leiden. Dat is een intensief maar ook mooi deel van mijn pastorale werk.   
Daarnaast coördineer ik de gespreks- en bijbelkring De Mee-Praters.
Met het Philakoor en de HJ Smitband heb ik regelmatig contact, met name wanneer zij meewerken aan een zgn. aangepaste kerkdienst.  Deze kerkdiensten zijn laagdrempelig en met gebruik van beeldmateriaal, eenvoudige liederen, woorden en spel klinkt de blijde boodschap van het evangelie.
Jaarlijks organiseren wij een groot kerstfeest  in De Bron. Hiervoor schrijf ik een kerstmusical die wordt opgevoerd voor en door mensen met een verstandelijke beperking.  Elk jaar is dat weer een hoogtepunt.
Wat betreft het werk van de commissie: we vormen een enthousiast groepje betrokken vrijwilligers die in gezamenlijke verantwoordelijkheid dit werk  vorm en inhoud willen geven.  Ik coördineer de vergaderingen en een groot deel van de activiteiten die daaruit voortkomen.
Mari-Jos Nederveen (secretaris)
Mijn naam is Mari-Jos Nederveen en ben secretaris van de commissie.
In het dagelijks leven werk ik als anesthesiemedewerker op het Operatiekamercomplex  Amsterdam Universitair Medische Centra, locatie VUmc en dien daar samen met de anesthesioloog,  anesthesie toe aan patiënten bij hun operatie.
Het werk in de commissie zie ik als ‘handen en voeten geven’ aan het geloof dat mijn ouders ons zo hebben voorgeleefd. Ik ervaar het als een voorrecht om dit omzien naar medemensen te mogen doen!
Hetty Peereboom
Ik ben lid van de gemeente de Bron in Amsterdam- Watergraafsmeer en maak sinds 1995 deel uit van de commissie.
Mijn belangrijkste taak is hen tijdens kerkdiensten o.a. met Kerstmis te laten stralen in de kleding van Jozef en Maria, de Engelen, Herders of Wijzen…ik ben rollenspeler van beroep en soms mag ik ook meespelen. Verder doe ik mee met de “Meepraters”, een gespreksgroep voor mensen met een verstandelijke beperking, die op de Anfieldroad een maal per maand wordt gehouden.
Henk den Hoedt
Linda Schol
Mijn naam is Linda Schol, ik ben 31 jaar.
Ik doe mee met deze commissie om de groep te helpen, mijn passie voor de doelgroep op te pakken en te laten zien: hier ben ik een gedreven en enthousiaste meid, die kiest om haar droom achterna te gaan. Die vrijwilligerswerk, zorgen voor anderen belangrijk vindt. Naast mijn eigen familie heb ik nog twee prachtige plekken in mijn leven: scouting en de kerk. Na 30 jaar ben ik verhuisd naar Purmerend maar ik blijf een trotse geboren en getogen Amsterdamer. Mijn roots  liggen in Oost- Watergraafsmeer  zijn. Heel Amsterdam is mij bekend doordat ik  bij stichting  Cordaan werk;  met kinderen en of volwassen met een beperking, van de dagbesteding tot de thuissituatie.
Dick Spijker (penningsmeester)
Al vele jaren maak ik de plaatjes die op het scherm worden vertoond bij de Kerstdiensten. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar ook heel dankbaar werk. Een tijdje geleden vroeg Marja of ik ook in het bestuur van de commissie wilde komen. Daar heb ik niet lang over nagedacht, want als je de reacties op het werk van de commissie ziet en hoort, de vele blije gezichten, dan merk je dat het echt in een behoefte voorziet.
Voor mijn pensioen was ik kwaliteitsmanager bij grote ICT-bedrijven. Nu doe ik veel vrijwilligerswerk en schrijf ik korte verhaaltjes over van alles en nog wat (www.deblikvandick.nl). Eind 2019 is bij Uitgeverij Spruijt & Spruyt mijn eerste boekje verschenen: Suriname – De Bik van Dick, een serie korte verhalen over onze belevenissen in Suriname.